15. i 16. listopada 2021. u prostorima Fakulteta održana je međunarodna studentska konferencija Sutra dolazi danas. Organizator konferencije bio je Klub studenata pedagogije FFZG, a projekt je financiran od strane Studentskog centra u Zagrebu. Na konferenciji je sudjelovalo 40-ak sudionika iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Sudionici su bili studenti pedagogije te drugih srodnih znanosti.

Na početku konferencije provedene su uvodne radionice kroz koje su se svi sudionici imali prilike međusobno upoznati te smo time stvorili ugodnu i opuštenu radnu atmosferu. Imali smo 5 aktivnih izlaganja kroz koja su kolege i kolegice predstavili teme relevantne za pedagogiju, odgoj i obrazovanje. U sklopu konferencije održana je i panel diskusija na temu Dekonstrukcija pedagoškog djelovanja u kojoj se raspravljalo o dispozicijama i kompetencijama koje bi svaki pedagog trebao imati za uspješno bavljenje strukom. U diskusiji su sudjelovale prof. Bartulović i prof. Kušević kao predstavnice teorijskih promišljanja te praktičari (Maja Jerčić, Branimira Penić, Mara Malenica i Rafaela Andrin) koji su iznosili svoja iskustva iz prakse. Svi sudionici su istaknuli ovaj panel kao vrlo poticajan i zanimljiv te navelii kako im je bio najbolji dio konferencije. U subotu 16. listopada kolege iz Udruge POKAZ su nam u sklopu Kazališta potlačenih izveli predstavu na temu zlostavljanja djece i nejednakosti. Predstava je bila interaktivnog tipa pa su u njoj imali prilike sudjelovati i sami studenti.

Sponzori konferencije bili su Studentski centar u Zagrebu te Intersnack Adria. Svim sudionicima osigurali smo poklon pakete s akreditacijama, promo materijalima, vodom, grickalicama te prigodnim poklonima. Na kraju konferencije, svi sudionici dobili su prigodnu zahvalnicu za sudjelovanje.

Mi kao organizacijski odbor vrlo smo zadovoljni svim aspektima konferencije te ju smatramo ogromnim uspjehom. Trenutno provodimo evaluaciju te skupljamo povratne informacije od sudionika, no prema onome što nam je dosad upućeno, svi iskazuju veliko zadovoljstvo organizacijom te nas potiču na nastavak provođenja konferencije u narednim godinama.